seven

Herrmode

 

Byxor vi älskar – Alberto håller vad de lovar. I mer än 90 år har de experimenterat med design och passform, material och funktion. Resultatet är byxor som känns skräddarsydda just för dig.

 

I mer än 100 år har Barbour tillverkat funktionella och tidlösa kläder, anpassade för skotska hedar och regniga brittiska kuststäder. Inte konstigt då, att vi trivs så bra med de här extremt slittåliga plaggen även på Öland. Den vaxade jackan är ett perfekt skydd när regnet och nordanvinden drar in över ön. Men Barbour erbjuder numera även stickade tröjor, skjortor och andra accessoarer.

 

Kvalitet och mode in i minsta detalj är ledorden för det svenska företaget Cavalieres sömnad. Med fingertoppskänsla för tyger, material och måttanpassning skapar de kavajer och kostymer som är tidlösa klassiker i din garderob.

 

Eton grundades i den lilla svenska orten Gånghester 1928. Under 90-talet lanserade de världens första strykfria skjorta. Idag är de ett globalt varumärke som återuppfunnit skjortan som ett plagg man bär för att sticka ut, inte för att smälta in.

 

Med en kollektion sprungen ur den amerikanska drömmen, skapar Gant tidlösa plagg för vardag och fest. Deras motto är att aldrig sluta lära sig, och de förflyttar ständigt gränserna för vad American Sportswear kan vara. Produkter av högsta kvalitet som är preppy, tidlösa och utformade för att hålla länge

 

Hansen & Jacob erbjuder stilfulla bekväma kläder i kända mönster, färger och i väldesignade modeller. Det ska vara lätt att matcha och kombinera deras plagg. Tack vare hög kvalité, bra passformer och tidlös design kan kollektionerna användas under en lång tid.

 

Jofama är kända för sina välgjorda skinnjackor. Det anrika företaget har sitt ursprung i skinnmetropolen Malung och har sedan 1926 gjort kläder med hög kvalitet. Bikerjackan är en klassiker men idag görs allt från handskar till trendiga jackor, inte bara i skinn, utan även i textil och ull med hållbarhet och kvalitet som främsta prioritet.

 

Kanske världens mest kända krokodil. Lacoste är ett franskt klädföretag som grundades 1933 av tennislegenden René Lacoste. Utifrån erfarenheten av vad som gör en bra tenniströja, skapade han den klassiska pikétröjan. Den blev en internationell succé och är i dag en levande klassiker.

 

En av grundarna till den moderna denimrörelsen. Sedan 1889 har de designat och producerat jeans, skjortor, t-shirts och jackor av hög kvalitet. De har aldrig låtit sin rika historia bromsa varumärket, utan fortsätter att forma trender.

 

Det danska märket Lindbergh erbjuder en stor kollektion till både vardag och fest. De har kläder med en mix av olika passformer och söker du en byxa med lite smalare benslut är det märket för dig. De har en lyhördhet för de senaste trenderna och passar bra till både den yngre och lite äldre kunden.

 

Tyska Meyer är ett av de ledande byxföretagen i Europa, med ett starkt engagemang för hållbarhetsfrågor och kvalitet. De tillverkar alla sina byxor i Europa, samarbetar med de mest eftertraktade leverantörerna av tyger och kan garantera att alla bomullsbyxor är tillverkade av ekologisk bomull.

 

Med en historisk koppling till klassisk elegans erbjuder Morris en rik kollektion av kläder för den modeintresserade mannen. Företaget grundades i Sverige år 2004 och blev snabbt ett populärt märke som kombinerar tidlös design med hög stilkänsla.

 

Ett anrikt svenskt kvalitetsföretag från Borås historiska textilcentrum. Oscar Jacobson arbetar med ”slow fashion”. Deras klassiska kavajer och kostymer kan hålla i många år och de har även extra sömsmån, som gör det möjligt att lägga ut eller sy in i takt med att bärarens mått förändras över tid.

 

Oscar of Sweden har jobbat med hantverk, kvalitet och stil sedan starten i Borås 1949. Med tyger från Europa tillverkar Oscar herrskjortor av mycket god kvalitet och bra passform. Hos Oscar of Sweden hittar du skjortor till alla stunder då din skjorta behöver vara stilren, uppklädd, preppy, elegant, sportig, ledig, eller bara snygg och bekväm.

 

Parajumper tillverkar jackor av hög kvalitet, inspirerade av den speciella räddningspatrull, Parajumpers, som agerar under besvärliga förhållanden i Alaska. Jackorna kännetecknas av slitstarka material och företagets logo har blivit mycket populär.

 

Sedan 1984 har Park Lane skapat kläder som både är avslappnade och sofistikerade – den perfekta blandningen av brittiska influenser och det stilbildande New England. En stor kollektion med tillgängliga priser.

 

Replay är ett varumärke med rötter i Italien som främst gjort sig kända för sina högkvalitativa jeans med skön passform. Företaget utgår från tre grundpelare: utmärkt kvalitet, karaktäristisk italiensk design och innovativ stil.

 

Klassiska kängor från Australien, med en historia som löper nästan 100 år tillbaka i tiden. Det speciella med en känga från R.M Williams är att den är ihopsatt med ett enda stycke skinn, vilket gör att den får en utmärkt hållbarhet, komfort och vattentålighet.

 

Ett svenskt märke som kombinerar kunskap och utveckling av högteknologiska seglarkläder, med kollektioner för praktiska plagg i vardagen. Med sin känsla för detaljer erbjuder Sail Racing genomtänkta och klassiska funktionskläder med hög medveten stil.

 

Med sin bas i Danmark är Selected ett internationellt märke som erbjuder mode och hantverkskunnande till ett attraktivt pris. De strävar efter att verka för en hållbar produktion och vill kombinera trend med klassiska plagg, där kvalitet alltid går före kvantitet.

 

I kollektionerna från danska Signal blandas nya trender med klassiska detaljer, där färg och funktionalitet är ett konstant tema. Stilen är ofta avslappnad och med en sportig twist, vilket gör plaggen användbara i vardagen.

 

Stenströms från Helsingborg har anor sedan 1899 och strävar fortfarande efter perfektion i sina kollektioner. De letar ständigt efter de bästa materialen och de senaste trenderna, allt för att tillgodose sina trogna kunder. En skjorta från Stenströms är en riktig klassiker som kan finnas kvar i garderoben under många år.

 

Sunwill har, sedan de grundades år 1963, tillverkat byxor med fokus på passform, kvalitet och detaljer. Sunwill utvecklar konstant sina produkter och har alltid fokus på bra kvalitet.